Опис
Накладним платежем ми не відправляємо.
Для світлих сортів пива та віскі.
Солодовий екстракт – натуральний продукт, що володіє високою поживною та біологічною цінністю, що використовується як джерело цукрів (мальтоза, глюкоза, фруктоза). Солодовий екстракт, отриманий шляхом екстрагування ячмінного солоду з водою та подальшого випарювання за допомогою вакуумної установки до концентрації не менше 73% сухих речовин. Повністю розчинний у воді в будь-яких пропорціях. При розведенні у воді у співвідношенні 1:4 допускається опалесценція та осад не більше 10% обсягу. Застосовується в пивоварінні для повної або часткової заміни солоду – при виробництві світлих сортів пива.
Також використовується при виготовленні віскі.
Приклад: масова частка сухих речовин солодового екстракту – 75%, необхідно отримати пивне сусло з масовою часткою сухих речовин – 11%. На 1000 дмз пивного сусла витрата солодового екстракту при повній заміні солоду становитиме:
1000 . 11
М = ————- = 147 кг
75
Розведене до потрібної концентрації сусло піддається кип’ятінню з додаванням хмелю. Подальший процес приготування пива ведеться згідно з технологічною інструкцією.